entidades

volver

   

> Girona i el art d’acción
Entidades, asociaciones, grupos, artistas, acciones

 

El col•lectiu CAPS.A
http://www.capsa-art.org/capsa/CAPS.A..html

L’associació Gresol Art
http://www.tea-tron.com/gresolart/blog/2012/11/04/fem/

d’Corpologia, un grup independent d’artistes d’acció
i una revista amb el mateix nom.

nau coclea
http://www.naucoclea.com/

BENZINA La revista de l’excepcions culturals
http://benzina.comunicacio21.cat/2011/04/01/l%E2%80%99art-de-l%E2%80%99accio-a-girona/

CAPS.A
El col•lectiu CAcacaPS.A sumarà aquest dissabte l’acció artística número 12 de les 13 amb les quals celebren el seu aniversari, batejat com 13/13. Ha estat un any marcat per propostes que difícilment haurien tingut lloc a la ciutat si no fos pel trio format per Cuyàs, Simon i Calleja que han programat música, poesia, audiovisuals, pintura, teatre i altres tipus d’expressions artístiques, arribant en molts casos a públic neòfit al respecte.
http://www.capsa-art.org/capsa/CAPS.A..html
El col•lectiu CAPS.A., format pels mataronins Josep M. Calleja, Jordi Cuyàs i Jaume Simon, van oferir a Mataró 13 microaccions durant tot el 2013 des de diferents vessants de les arts. Aquest dissabte 1 de febrer a les
19.30 h a El Públic presentaran el recull d’aquestes experiències artístiques que han titulat 13 CAPS.A.
L’escriptor i periodista Rafael Vallbona presentarà aquest llibret i DVD que recopila tota l’activitat. L’acte s’acabarà amb “Ninniku” a càrrec de l’artista Benet Rossell, una acció mig en català mig en japonès.

Les accions del col•lectiu CAPS.A. van començar el 26 de gener de 2013 amb la projecció de vídeos de diferents creadors mataronins com ara Julián Waisbord, Dani Montlleó, Glòria Safont-Tria, Laia Solé, Domènec, Marc Salicrú i Jordi Cuyàs.

Durant tot l’any s’han pogut veure recitals poètics com els que va oferir Enric Cassasses o el d’Ester Formosa acompanyada pel músic Adolfo Osta, o una mostra tipogràfica a càrrec de diferents dissenyadors de la ciutat i l’empaperament d’alguns punts de la ciutat amb poemes que havien seleccionat poetes mataronins. També s’ha fet una exposició de treballs de diferents creadors de còmics de Mataró i el Maresme i s’han pogut veure les creacions i les peces d’artistes com ara Marcel•lí Antúnez Roca, Benet Rossell, Ernest Borràs i Denys Blacker.

Els joves creadors també han pogut participar a les activitats com és el cas dels alumnes de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró que van oferir metàfores visuals creades a l’entorn de l’educació.

Cal destacar l’activitat que es va fer el 10 de juliol dins els actes de l’Any Espriu a Mataró i que va portar a una vintena d’alumnes de l’Aula de Teatre a recitar poemes del poeta català durant tot el dia a les diferents línies d’autobusos de la ciutat.
http://www.mataro.cat/portal/contingut/noticia/2014/01/11318_CAPSA.html
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gresol Art
http://www.tea-tron.com/gresolart/blog/2012/11/04/fem/
FEM-12 Encuentro Internacional de Mujeres y Performance en vivo Arte Artistas

Acerca de gresolart

ENG Gresol, Biblioteca y Centro de Estudios de la Cultura es una asociación cultural sin ánimo de lucro fundada en 2002 por los artistas visuales, Denys Blacker y Anet van de Elzen. Gresol comenzó como un proyecto para crear una biblioteca de arte contemporáneo y de archivo y la organización de eventos relacionados con el arte ‘de vivir del arte’ / rendimiento. Los principales objetivos de la asociación han sido y siguen siendo; el intercambio de un profundo conocimiento y la promoción de las prácticas artísticas contemporáneas, en particular las prácticas relacionadas con vivir el arte y su proceso creativo. El consejo actual de Gresol: Denys Blacker - Presidente, Montse Seró - Tesorero y Pilar Massa - Secretario.
www.gresolart.com


TROBADES DE CORPOLOGIA
L’associació Gresol Art, fundada per les artistes Denys Blacker i Anet van de Elzen, va néixer el 2002 amb l’afany d’organitzar esdeveniments relacionats amb l’art d’acció, de fundar una biblioteca i d’elaborar un arxiu d’art contemporani, tasca en la qual ara col•labora amb ELAA (European Live Art Archive) esmentat més amunt. Gresol Art també ha creat el FEM, un Festival Internacional de performance/art en viu, que consta de tota una programació d’accions, tallers i seminaris centrats a difondre l’obra de les dones artistes. El festival coincideix cada any amb el Dia International de la Dona i enguany han celebrat una ben reeixida vuitena edició. Aquest més d’abril, Gresol Art inaugura una nova iniciativa, el Grup de Treball de Corpologia, que treballa per fer visible la performance, i enceta una programació mensual d’encontres i accions a Girona, amb la idea de congregar i engrescar artistes i interessats en l’art d’acció i en qualsevol disciplina centrada en el cos i la presència, i amb el propòsit de mostrar llurs treballs i interactuar amb altres disciplines com el videoart, la filosofia o la poesia. A totes les trobades, s’hi convidarà una escriptora, o un escriptor, que en comentarà l’experiència, i el seu testimoni es penjarà al web de Gresol Art

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Escena Poblenou
edición 2013
Extensión
Denys Blacker
Lloc:Hangar

Extensió és una acció / interacció que explorarà el punt crític entre nosaltres quan vam començar a estirar, expandir i entrellaçar. El punt d’inflexió a partir del qual els efectes d’una acció es potencializan al màxim creant un canvi significatiu. Les fronteres reals i imaginàries es Anchan i es disminueixen, es solidifiquen i es dissolguin en els breus segons i espais momentanis de l’autenticitat.Denys Blacker (Londres, 1961) Llicenciada en Belles arts (escultura), 1985 Chelsea School of Art (Londres). Des de 1985 ha presentant les seves obres de performance internacionalment. També és membre del grup internacional de performance, Wolf in the Winter. És co fundadora de l’associació Gresol i dirigeix i coordina FEM Festival a Girona. És cofundadora de ELAA (European Live Art Archive) en col • laboració amb la Universitat de Girona, Universitat d’Oxford i GloughAir Berlin. És coordinadora d’Corpologia, un grup independent d’artistes d’acció i una revista amb el mateix nom.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
> South London Gallery
http://www.southlondongallery.org/page/denys-blacker
Los Lobos: El lobo en invierno (Ralf Wendt), 2005

18-20 enero 2006

En las calles de Londres del sur y de 7 a 9pm en la SLG
Incidentes cotidianos se transforman en acciones significativas por Los Lobos, una bolsa internacional de los artistas que trabajan en el rendimiento y el arte en vivo. Los Lobos actuarán con invitados, individualmente y en conjunto, utilizando la improvisación y eventos ensayadas, en la Galería del Sur de Londres y en las calles de Peckham y Camberwell durante tres días del 18 al 20 de Enero.
Durante el día, los lobos recorrer el área local, la realización y de lavado en las calles de los alrededores y espacios públicos locales a la Galería.Ellos volverán a la SLG cada noche, donde sus observaciones de los movimientos, los gestos y los incidentes del día informarán actuaciones individuales y el paquete de la interacción de 19:00.
Este grupo verdaderamente internacional de los artistas son Denys Blacker (Reino Unido, España y Tailandia), Brian Catling (Reino Unido), Anet van de Elzen (Países Bajos), Kirsten Norrie (Escocia), Ralf Wendt (Alemania) y Aaron Williamson (Reino Unido) con los invitados Pepe Aymerick (España), Jessie Kleeman (Groenlandia), Myriam Laplante (Italia y Canadá) y Jason Lim (Singapur).
Los lobos fueron a pique en 's-Hertogenbosch, la ciudad natal de El Bosco, en el invierno de 2001 en respuesta a la creciente lenguaje técnico y el proceso de ejecución. Como resultado, sus actuaciones reducir este idioma presentando sólo un artista, una luz y una serie de accesorios, así como un salvaje deseo de crear la atmósfera y la tensión. Interés compartido de los artistas en la mutación de las ocurrencias diarias mundanas en actuaciones estructuradas es la fuerza de cohesión del grupo, con cada artista trayendo sus propias interpretaciones individuales y perspectivas culturales a sus actuaciones colectivas.
Los Wolves han realizado en Holanda, Alemania, España, Escocia y Groenlandia y están planeando otras giras internacionales a los lugares de Italia, Irlanda y Australia. Cada vez que realizan invitan lobos invitados a unirse al pelotón principal.
Con el apoyo de La Fundación Moose para las Artes y la Embajada Real de los Países Bajos
Hacer en archive y link
ELLA.A European live art archieve
http://www.liveartarchive.eu/archive
http://www.liveartarchive.eu/
objetivos

ELAA es el Archivo Europeo de Arte de Acción con sede en Girona, España. Proporciona información sobre la red de festivales, artistas, académicos, críticos y otros archivos que se encuentran diseminados por el territorio europeo. ELAA tiene como objetivo principal compartir documentación, conocimientos y experiencias. Las líneas de actuación se centran en la creación de un programa de arte de acción, en la realización de entrevistas filmadas con artistas y en la organización de seminarios teóricos.